NoGluten: celiac support platform
NoGluten: plataforma de apoyo a la celiaquía
2020 | |
Celíaco Celiaquía Gluten Contaminación cruzada Dieta libre de gluten Celiac Celiac disease Gluten Cross contamination Gluten free diet |
|
Español | |
Universidad de Montevideo | |
REDUM | |
http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598 | |
Acceso abierto | |
Atribución 4.0 Internacional |
_version_ | 1807356688704995328 |
---|---|
author | Alvariño, Gonzalo |
author2 | Cannella, Manuela Laxalde, Facundo Nuñez, Leandro Solsona, José |
author2_role | author author author author |
author_facet | Alvariño, Gonzalo Cannella, Manuela Laxalde, Facundo Nuñez, Leandro Solsona, José |
author_role | author |
collection | REDUM |
dc.creator.none.fl_str_mv | Alvariño, Gonzalo Cannella, Manuela Laxalde, Facundo Nuñez, Leandro Solsona, José |
dc.date.none.fl_str_mv | 2020-06-29 |
dc.description.en-US.fl_txt_mv | The project arises seeking to solve the lack of centralized and updated information that people with some type of gluten intolerance suffer today. Currently in Uruguay, it is estimated that there are about 30,000 diagnosed celiacs, which leads the entire community related to this intolerance, including family and friends, to a minimum of 80,000 people. NoGluten is a collaborative support platform, whose objective is to provide support and facilities to this community, allowing to scan a product with a barcode to check if it is suitable for consumption, have a list of guaranteed products instantly and reliably, locate Gastronomic sites and service providers, share travel experiences, among others. Consists of a mobile app for Android and IOS devices, and a web application, for administrators and suppliers, where they can upload their products and promote them through the app. The website is published at http://www.noglutenapp.com/. The mobile application is also available on both platforms. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nativescript.NoGlutenApp&hl=en iOS: https://apps.apple.com/uy/app/no-gluten/id1397633803?l=es |
dc.description.es-ES.fl_txt_mv | El proyecto busca solucionar la falta de información centralizada y actualizada que hoy enfrentan personas con algún tipo de intolerancia al gluten. Actualmente en Uruguay, se estima que existen 30.000 celíacos diagnosticados, lo que lleva a que toda la comunidad relacionada con esta intolerancia, incluyendo familiares y amigos, aumente a un mínimo de 80.000 personas. NoGluten es una plataforma de apoyo colaborativa, cuyo objetivo es brindar respaldo y facilidades a esta comunidad, permitiendo escanear un producto con código de barras para comprobar si es apto para el consumo, disponer de un listado de productos avalados de manera instantánea y fidedigna, localizar sitios gastronómicos y proveedores de servicios, encontrar recetas, compartir experiencias de viajes, entre otros. Consiste en una aplicación móvil para dispositivos Android e iOS, y un sitio web responsive, para administradores y proveedores, donde los últimos pueden cargar sus productos, para promocionarlos mediante la aplicación. La plataforma está siendo utilizada por usuarios reales. El sitio web se encuentra publicado en http://www.noglutenapp.com/. La aplicación móvil también está disponible en ambas plataformas. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nativescript.NoGlutenApp&hl=en iOS: https://apps.apple.com/uy/app/no-gluten/id1397633803?l=es |
dc.format.none.fl_str_mv | application/pdf application/epub+zip |
dc.identifier.none.fl_str_mv | http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598 10.36561/ING.18.3 |
dc.language.iso.none.fl_str_mv | spa |
dc.publisher.es-ES.fl_str_mv | Universidad de Montevideo |
dc.relation.none.fl_str_mv | http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598/693 http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598/881 |
dc.rights.es-ES.fl_str_mv | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
dc.rights.license.none.fl_str_mv | Atribución 4.0 Internacional |
dc.rights.none.fl_str_mv | info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.source.en-US.fl_str_mv | Memoria Investigaciones en Ingeniería; No. 18 (2020): Special Edition ANIU Awards; 11-16 |
dc.source.es-ES.fl_str_mv | Memoria Investigaciones en Ingeniería; Núm. 18 (2020): Edición Especial Premios ANIU; 11-16 |
dc.source.none.fl_str_mv | 2301-1106 2301-1092 10.36561/ING.18 reponame:REDUM instname:Universidad de Montevideo instacron:Universidad de Montevideo |
dc.source.pt-BR.fl_str_mv | Memoria Investigaciones en Ingenieria; n. 18 (2020): Edición Especial Premios ANIU; 11-16 |
dc.subject.en-US.fl_str_mv | Celiac Celiac disease Gluten Cross contamination Gluten free diet |
dc.subject.es-ES.fl_str_mv | Celíaco Celiaquía Gluten Contaminación cruzada Dieta libre de gluten |
dc.title.none.fl_str_mv | NoGluten: celiac support platform NoGluten: plataforma de apoyo a la celiaquía |
dc.type.en-US.fl_str_mv | Peer reviewed articles |
dc.type.es-ES.fl_str_mv | Artículos evaluados por pares |
dc.type.none.fl_str_mv | info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.pt-BR.fl_str_mv | Artigos revistos por pares |
dc.type.version.none.fl_str_mv | publishedVersion info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
description | The project arises seeking to solve the lack of centralized and updated information that people with some type of gluten intolerance suffer today. Currently in Uruguay, it is estimated that there are about 30,000 diagnosed celiacs, which leads the entire community related to this intolerance, including family and friends, to a minimum of 80,000 people. NoGluten is a collaborative support platform, whose objective is to provide support and facilities to this community, allowing to scan a product with a barcode to check if it is suitable for consumption, have a list of guaranteed products instantly and reliably, locate Gastronomic sites and service providers, share travel experiences, among others. Consists of a mobile app for Android and IOS devices, and a web application, for administrators and suppliers, where they can upload their products and promote them through the app. The website is published at http://www.noglutenapp.com/. The mobile application is also available on both platforms. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nativescript.NoGlutenApp&hl=en iOS: https://apps.apple.com/uy/app/no-gluten/id1397633803?l=es |
eu_rights_str_mv | openAccess |
format | article |
id | REDUM_6b3a45dc9c0ad7a2d5428b9c63bf31f4 |
identifier_str_mv | 10.36561/ING.18.3 |
instacron_str | Universidad de Montevideo |
institution | Universidad de Montevideo |
instname_str | Universidad de Montevideo |
language | spa |
network_acronym_str | REDUM |
network_name_str | REDUM |
oai_identifier_str | oai:redum.um.edu.uy:20.500.12806/2537 |
publishDate | 2020 |
reponame_str | REDUM |
repository.mail.fl_str_mv | nolascoaga@um.edu.uy |
repository.name.fl_str_mv | REDUM - Universidad de Montevideo |
repository_id_str | 10501 |
rights_invalid_str_mv | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 Atribución 4.0 Internacional |
spelling | Alvariño, GonzaloCannella, ManuelaLaxalde, FacundoNuñez, LeandroSolsona, José2020-06-29http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/59810.36561/ING.18.3The project arises seeking to solve the lack of centralized and updated information that people with some type of gluten intolerance suffer today. Currently in Uruguay, it is estimated that there are about 30,000 diagnosed celiacs, which leads the entire community related to this intolerance, including family and friends, to a minimum of 80,000 people. NoGluten is a collaborative support platform, whose objective is to provide support and facilities to this community, allowing to scan a product with a barcode to check if it is suitable for consumption, have a list of guaranteed products instantly and reliably, locate Gastronomic sites and service providers, share travel experiences, among others. Consists of a mobile app for Android and IOS devices, and a web application, for administrators and suppliers, where they can upload their products and promote them through the app. The website is published at http://www.noglutenapp.com/. The mobile application is also available on both platforms. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nativescript.NoGlutenApp&hl=en iOS: https://apps.apple.com/uy/app/no-gluten/id1397633803?l=esEl proyecto busca solucionar la falta de información centralizada y actualizada que hoy enfrentan personas con algún tipo de intolerancia al gluten. Actualmente en Uruguay, se estima que existen 30.000 celíacos diagnosticados, lo que lleva a que toda la comunidad relacionada con esta intolerancia, incluyendo familiares y amigos, aumente a un mínimo de 80.000 personas. NoGluten es una plataforma de apoyo colaborativa, cuyo objetivo es brindar respaldo y facilidades a esta comunidad, permitiendo escanear un producto con código de barras para comprobar si es apto para el consumo, disponer de un listado de productos avalados de manera instantánea y fidedigna, localizar sitios gastronómicos y proveedores de servicios, encontrar recetas, compartir experiencias de viajes, entre otros. Consiste en una aplicación móvil para dispositivos Android e iOS, y un sitio web responsive, para administradores y proveedores, donde los últimos pueden cargar sus productos, para promocionarlos mediante la aplicación. La plataforma está siendo utilizada por usuarios reales. El sitio web se encuentra publicado en http://www.noglutenapp.com/. La aplicación móvil también está disponible en ambas plataformas. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nativescript.NoGlutenApp&hl=en iOS: https://apps.apple.com/uy/app/no-gluten/id1397633803?l=esapplication/pdfapplication/epub+zipspaUniversidad de Montevideohttp://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598/693http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598/881Derechos de autor 2020 Gonzalo Alvariño, Manuela Cannella, Facundo Laxalde, Leandro Nuñez, José Solsonahttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessAtribución 4.0 InternacionalMemoria Investigaciones en Ingeniería; No. 18 (2020): Special Edition ANIU Awards; 11-16Memoria Investigaciones en Ingeniería; Núm. 18 (2020): Edición Especial Premios ANIU; 11-16Memoria Investigaciones en Ingenieria; n. 18 (2020): Edición Especial Premios ANIU; 11-162301-11062301-109210.36561/ING.18reponame:REDUMinstname:Universidad de Montevideoinstacron:Universidad de MontevideoCelíacoCeliaquíaGlutenContaminación cruzadaDieta libre de glutenCeliacCeliac diseaseGlutenCross contaminationGluten free dietNoGluten: celiac support platformNoGluten: plataforma de apoyo a la celiaquíainfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionPeer reviewed articlesArtículos evaluados por paresArtigos revistos por parespublishedVersioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion20.500.12806/25372024-07-17 09:46:41.027oai:redum.um.edu.uy:20.500.12806/2537Universidadhttps://um.edu.uy/https://redum.um.edu.uy/oai/requestnolascoaga@um.edu.uyUruguayopendoar:105012024-07-17T12:46:41REDUM - Universidad de Montevideofalse |
spellingShingle | NoGluten: celiac support platform Alvariño, Gonzalo Celíaco Celiaquía Gluten Contaminación cruzada Dieta libre de gluten Celiac Celiac disease Gluten Cross contamination Gluten free diet |
status_str | publishedVersion |
title | NoGluten: celiac support platform |
title_full | NoGluten: celiac support platform |
title_fullStr | NoGluten: celiac support platform |
title_full_unstemmed | NoGluten: celiac support platform |
title_short | NoGluten: celiac support platform |
title_sort | NoGluten: celiac support platform |
topic | Celíaco Celiaquía Gluten Contaminación cruzada Dieta libre de gluten Celiac Celiac disease Gluten Cross contamination Gluten free diet |
url | http://revistas.um.edu.uy/index.php/ingenieria/article/view/598 |