Bioaccessibility of phenolic compounds in different fruit pomaces
Resumen:
The fraction of residues that remains after juice processing ranges from approximately 15% for grapes to 50% for citrus. The high amount of phytochemicals make this kind of pomace beneficial to human nutrition. Agroindustrial by-products may contain significant amounts of antioxidants associated with the fiber matrix. Physiological properties of dietary fiber and phenolic compounds make these a promising food ingredient useful in enhancing the bioactive properties of products.
2019 | |
BAGAZO FRUTAS RECICLADO DE RESIDUOS RECUPERACIÓN DE RESIDUOS |
|
Inglés | |
Laboratorio Tecnológico del Uruguay | |
Catálogo digital del LATU | |
https://catalogo.latu.org.uy/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=32336 | |
Acceso abierto | |
CC BY-NC-ND |
Resultados similares
-
Case study 5 : LATU
Autor(es):: OLIVERA, ANDRÉS
Fecha de publicación:: (2018) -
Estudio de caso 5 : LATU
Autor(es):: OLIVERA, ANDRÉS
Fecha de publicación:: (2018) -
Evaluación y propuestas de mejora del programa de reciclaje para grandes generadores de residuos en el eje ruta 5 sur del departamento de Canelones, Uruguay
Autor(es):: Lombardi Dubourdieu, María José
Fecha de publicación:: (2012) -
Maximizando el valor nutricional : reutilización de un subproducto de la industria arrocera en alimentos saludables
Autor(es):: MUTUBERRIA, MILAGROS
Fecha de publicación:: (2023) -
La yerba no es basura : lombricultura y producción de Vermicompost a partir de residuos de yerba mate en Uruguay
Autor(es):: TORRENDELL, MARIA
Fecha de publicación:: (2008)