Concentrations of As, Ca, Cd, Co, Cr, Cu, Fe, Hg, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, Pb, and Zn in uruguayan rice determined by atomic absorption spectrometry

 

Autor(es):
RIVERO HUGUET, MARIO E. ; HUERTAS, RAQUEL ; FRANCINI, LORENA ; VILA, LILIANA ; DARRÉ, ELENA
Tipo:
Artículo
Versión:
Publicado
Resumen:

The United Nations General Assembly declared the year 2004 the International Year of Rice and the concept Rice is Life. The largest nutritional problems occurring globally are proteinenergy malnutrition, and Ca, Fe, I, Zn, and vitamin A deficiency. In this report, 49 rice samples (Oryza sativa L.) were digested by dry ashing in order to determine As, Cd, Cr, and Pb by ETAAAS

Año:
2006
Idioma:
Inglés
Temas:
ANÁLISIS DE ALIMENTOS
ARROZ
ESPECTROMETRÍA ATÓMICA
ESPECTROSCOPIA ATÓMICA
MEDIO AMBIENTE
NUTRICIÓN
Institución:
Laboratorio Tecnológico del Uruguay
Repositorio:
Repositorio digital del LATU
Enlace(s):
https://catalogo.latu.org.uy/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=28947
Nivel de acceso:
Acceso abierto